De Overheid 2011

Uit VSN Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

'Onze Overheid', waar staat die eigenlijk (nog...) voor ?

Terwijl het Bank- en Verzekeringswezen 'welvaart' bij miljarden overheidssteun, dreigen meer en meer mensen / huishoudens in financiele problemen te geraken. Weinig fraai :-(

Getuigt het van visie om de economische groei na te blijven jagen ? Is het niet eerder zaak om te gaan consolideren... Op een gegeven moment is de rek, bij het ieder jaar weer meer winst proberen te maken, er immers wel uit. (Zo dat niet al het geval is ?) Daarbij komt dat je je af kunt vragen waar wij - mensen - blijven bij de wens van bedrijven om groter en groter te groeien. Geen eenvoudig probleem natuurlijk om mondiaal aan te pakken, maar wel beter voor de werkgelenheid en zelfstandigheid van mensen. Waarom wordt het in dat licht niet gewoonweg verboden bijvoorbeeld, dat supermarktketens tijdschriften, sigaretten, bloemen enzomeer verkopen ? Dat hoort immers toch ook tot de taken van een overheid, om kleine zelfstandig ondernemers in bescherming te nemen !

Wat daarbij bijt heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de carrière, de loopbaanplanning, van politici al snel in de richting van het grote en 'machtig lobbyende' bedrijfsleven wijst. Neem Kok, Zalm en noem ze maar op... een al te lange waslijst die bepaald ongezond overkomt.


Terug naar de pagina over Occupy