Feminisme

From VSN Wiki
Jump to navigation Jump to search

George Orwell schreef in zijn wereldberoemde roman 1984 over "Big Brother", terwijl het daarmee evengoed misschien ook om en over "Big Sister" zou hebben kunnen gaan?

Begrip / Beeldvorming

Volgens Feminisme Jouweb.nl gaat het ermee om het volgende:
Het Feminisme is een maatschappelijke en politieke stroming die streeft naar de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Het wordt ook wel de vrouwen- emancipatie genoemd. Feministen zijn dus geen mensen die vinden dat de vrouw meer waard is dan de man, of die vinden dat de vrouw meer rechten verdient dan de man, maar ze willen een gelijke behandeling. Feministen streven bijvoorbeeld naar meer vrouwen in de top van bedrijven, of het veranderen van het traditionele beeld van mannen die de kost verdienen, en vrouwen die voor de kinderen zorgen.

Naslag

Wanneer je er op 'googelt' met bijvoorbeeld Qwant kom je uit op bijvoorbeeld:

Constatering en Vraagje

Wat er ondertussen nogal hardnekkig de kop bij op blijft steken is het idee, de ingeving, alsof mannen daar als soort, (met onder hen ook macho's), helemaal niet voor zouden zijn... voor gelijkheid.
Klopt dat echter wel?
Strookt dat ondertussen wel helemaal met de waarheid, of zou daarbij misschien van projectie sprake kunnen zijn geweest?


Terug naar de pagina Braver & Braver