Hoofdpagina

From VSN Wiki
Jump to navigation Jump to search
Onder een afgeschermd dak

Welkom op de VSN Wiki, Vóór een Sociaal Nederland... Om een platform te faciliteren vóór overleg tussen overheid en burger. Om een denktank mee te initiëren waar door iedereen aan bij te dragen valt met de Wijsheid van het volk, Boerenwijsheid en Sociocratie in het achterhoofd. Een wiki met linken naar informatieve, wetenswaardige tot nieuwsgierigheid oproepende artikelen en verzamelingen van gedegen werk uit de diverse bronnen op z'n breedst. Ten behoeve van het aandragen van gegevens en feiten om tot weloverwogen en breed gedragen besluiten te kunnen (gaan) komen, (Vrij van de algoritmes van zoekmachines van de Big Tech, 'De Big Five' met de aan hen verwante informatiebronnen)... Dat is grofweg het doel.

Als site voorstander van de invoering van burgerparticipatie, ondertussen liever geen kleur bekennend in politieke zin, (niets zwart of wit, paars of groen) ... om de simpele reden dat dat alleen maar beperkt. Liever het gedachtegoed baserend op het humanisme, met de drive om te gaan voor sterke punten. Het terugdringen van de burger - (man/vrouw) - op de eigen kleine vierkante meter kan niet de bedoeling zijn, terwijl dat ondertussen gaande is en waar te nemen valt: ... Wil je macht uitoefenen dan is het zaak sociale cohesie te voorkomen, want opstand / verzet daarbij natuurlijk ongewenst. Bied het volk in dat geval liever brood en spelen, ofwel: Verdeel & Heers.

Gelukkig blijven er ondanks en in weerwil van de 'Main Stream Media', (gevestigde, reguliere media... wanneer dat makkelijker leest), (plus ook 'Nieuwe Media'), goede en betrouwbare informatiebronnen bestaan. Je moet er alleen meer en meer en beter naar op zoek... er verder en dieper voor graven voordat je ze gevonden hebt. Een voorbeeld dat in dat licht om aandacht schreeuwt is de verschraling die georganiseerd optreedt op en bij de publieke zenders... die toch van ons allemaal zouden behoren te zijn.
Er worden nog altijd interessante programma's gemaakt, (zoals bijvoorbeeld Zembla, De kennis van nu, De monitor, Pak de Macht, GoedFout, Opstandelingen, 2Doc, Buitenhof, De regels van Floor, een serie als De school die kleur bekent of De Villamoord over rechtsdwalingen, MediaInside en noem maar op). ... maar als ze al op primetime worden uitgezonden zullen ze in ieder geval niet door de netcoördinator in de herhaling worden gegooid tijdens de avonduren. Zoals dat met series als bijvoorbeeld First Dates en/of De Slimste Mens, die continu over alle NPO-kanalen heen en weer wandelen, wel het geval is. Terwijl die toch eigenlijk meer op hun plek zouden zijn bij 1 van de commerciële zenders. (En goh tja, progs's zoals het Nos-journaal, Nieuwsuur , Op1 en Propaganda, van 'voor zoete koek en niets om het lijf', dan ook maar gelijk die kant op !?!) ... (En zie hierbij ook Braver & Braver, want 'versuffing' dan misschien wel een middel / doel... ondertussen hopelijk geen haalbare kaart. En hou ook De Woke-beweging in de gaten!)

Zitten we met zijn allen te wachten op personen als een Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer? Ja juist !!! ... Terwijl we daarop anno 2021 notabene dus "beter functie elders" kregen. En nou ja, niet echt fris... Al helemaal niet tegenover hem. Hoe kunnen we er met andere woorden met elkaar voor gaan zorgen dat we meer van de juiste types in de Tweede Kamer krijgen, en wat zijn daar dan de criteria voor?
Het hoeft heel duidelijk in geen geval op basis van partijprogramma's te zijn. Het brengt uiteindelijk immers te weinig om iedere 4 jaar weer een plaatsvervanger te krijgen die ergens zo nodig zijn of haar plasje over moet of wil doen. En alhoewel ergens dan misschien wel voorstelbaar, brengt het ook te weinig om oud-kamerleden te belonen met burgemeesterbaantjes of daaraan verwante. Laat staan dat we hen graag zien vertrekken naar Brussel of naar een of andere multinational, (al helemaal niet binnen het bank- en verzekeringswezen of andere soortgelijke lobbyclub). Uiteindelijk schieten we onszelf daar tenslotte mee in de voet wanneer het mag gaan om neutraal, onafhankelijk, transparant en rechtvaardig beleid.

Het 'hele verhaal' van veel al bestaande pagina's, kort en goed samengevat in de video Monopoly van en door Tim Gielen met zijn totaalplaatje van ‘The Great reset’. Plus, al evenzo een must see: de vijf reportages van en door Marijn Poels.
Voor een blik op de laatst toegevoegde of bijgewerkte pagina's kan Recente Wijzigingen een handige zijn.
Voor een snel overzicht de pagina Uitgelicht.

Meedenken over, werken aan, schrijven op

Dat kan en we nodigen je er graag toe uit... want best veel werk aan de winkel ;-)

Van Harte Welkom!


Contact: info@vsnwiki.nl)