Hoofdpagina

Uit VSN Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op deze Wiki... Vóór een Sociaal Nederland !!!' ... Om meer politiek gerichte (achtergrond-)informatie te kunnen gaan bieden dan de Wikipedia dat kan. (Qua opzet natuurlijk een geweldige site om zeer te waarderen, wie van ons gaat er immers niet met regelmaat op te rade om meer aan de weet te komen, terwijl het de meeste mensen waarschijnlijk zal ontgaan dat het met de 'neutraliteit' van de Nederlandse Wikipedia nog weleens tegen zou kunnen vallen). Pagina's die er in en bij de vorming van de publieke opinie toe zouden kunnen doen, blijken door enkele Wikipedianen welhaast angstvallig bewaakt te moeten worden, terwijl je dat nou juist niet zou verwachten. (Zie issues, met aandacht ook voor de Toeslagenaffaire).

Met oog daarop deze wiki. Om een volledig autonoom - op zichzelf staand - platform te faciliteren vóór overleg tussen overheid en burger. Een wiki om een denktank mee te initiëren waar door iedereen aan bij te dragen valt met de 'Wijsheid van het volk' en Sociocratie in het achterhoofd. Een wiki voor goed onderbouwde informatieve artikelen, verzameling van gedegen werk uit de diverse bronnen op zn breedst met wetenswaardige tot nieuwsgierigheid oproepende artikelen, gegevens en feiten om tot weloverwogen en breed gedragen besluiten te kunnen (gaan) komen, (Vrij van de algoritmes van zoekmachines van de Big Tech, 'De Big Five' met aanverwante informatiebronnen)... Dat is het doel.

En ja, als site voorstander van een burgerberaad, burgerparticipatie inderdaad en bijvoorbeeld dus ook. Ondertussen liever geen kleur bekennend in politieke zin, (niets zwart of wit, paars of groen) ... om de simpele reden dat dat alleen maar beperkt. Liever het gedachtegoed baserend op het humanisme, met de drive om te gaan voor sterke punten. Het terugdringen van de burger - (man/vrouw) - op de eigen kleine vierkante meter kan tenslotte niet de bedoeling zijn, maar is ondertussen wel wat gaande is en waar te nemen valt. ... Wil je macht uitoefenen dan is het zaak sociale cohesie te voorkomen, want opstand / verzet daarbij natuurlijk ongewenst. Bied het volk in dat geval liever brood en spelen, "Verdeel & Heers".

Gelukkig blijven er ondanks en in weerwil van de 'Main Stream Media', (Gevestigde Media, wanneer dat makkelijker leest), hele goede en betrouwbare informatiebronnen bestaan. Je moet er alleen meer en meer en beter naar op zoek. Er verder en dieper voor graven voordat je ze gevonden hebt. Een voorbeeld dat in dat licht om aandacht schreeuwt is de verschraling die georganiseerd optreedt op en bij de publieke zenders. Er worden nog altijd zeer waardevolle programma's gemaakt, (denk bijvoorbeeld aan Zembla, De kennis van nu, De monitor, Pak de Macht, GoedFout, Opstandelingen, 2Doc, Buitenhof, De regels van Floor, Media Inside, een serie als De school die kleur bekent of De Villamoord over rechtsdwalingen, en noem maar op). ... maar als ze al op primetime worden uitgezonden zullen ze in ieder geval niet door de netcoördinator in de herhaling worden gegooid tijdens de avonduren... Zoals dat met series als bijvoorbeeld First Dates en/of De Slimste Mens, die continu over alle NPO-kanalen heen en weer wandelen, wel het geval is, terwijl die toch eigenlijk meer op hun plek zouden zijn bij 1 van de commerciële zenders. (En goh tja, progs's zoals het Nos-journaal, Nieuwsuur , Op1 en Propaganda, van 'voor zoete koek en niets om het lijf', dan ook maar gelijk die kant op !?!) ... (En zie hierbij ook Gekker & Gekker, want 'versuffing' dan misschien wel een middel / doel, ondertussen hopelijk geen haalbare kaart).

Zitten we met zijn allen te wachten op personen als Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer? Ja juist !!! ... terwijl we daarop vandaag de dag, anno 2021 dus "beter functie elders" kregen. En nou ja, niet echt fris. Al helemaal niet tegenover hem.
Hoe kunnen we er met elkaar voor gaan zorgen dat we meer van de juiste mensen in de Tweede Kamer krijgen en wat zijn daar dan de criteria voor? Het hoeft heel duidelijk in ieder geval niet op basis van partijprogramma's te zijn. Het brengt uiteindelijk immers te weinig om iedere 4 jaar weer een plaatsvervanger te krijgen die ergens zo nodig zijn of haar plasje over moet of wil doen. En alhoewel ergens dan misschien wel voorstelbaar, brengt het ook te weinig om oud-kamerleden te belonen met burgemeester-baantjes. Laat staan dat we hen graag zien vertrekken naar Brussel of naar een of andere multinational, (al helemaal niet binnen het bank- en verzekeringswezen of een of andere lobbyclub). Uiteindelijk schieten we onszelf daar tenslotte mee in de voet wanneer het mag gaan om neutraal, onafhankelijk, transparant en rechtvaardig beleid.

Het 'hele verhaal', van veel al bestaande pagina's, kort en goed samengevat in de volgende video van en door Tim Gielen:
Monopoly: Een totaalplaatje van ‘The Great reset’ – Must see!

Meedenken over, werken aan, schrijven op

Dat kan en we nodigen je er graag toe uit... Gewoon best veel werk aan de winkel ;-)

Van Harte Welkom!