Manuel Castells

Uit VSN Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze pagina begint met een terugblik naar -(en kopie van)- de pagina zoals die in 2011 op wiki.occupy.net verscheen, (Klik op deze link voor het origineel). Onder de streep zsm hopelijk meer up to date info over deze bijzonder opmerkelijke persoon.

Manuel Castells Oliván

(Hellín, 1942) is een Spaanse socioloog. Hij verbond zich in 1979 als hoogleraar in de sociologie en stadsplanning aan de Universiteit van Californië - Berkeley, nadat hij twaalf jaar lang doceerde aan de Universiteit van Parijs. Hij publiceerde meer dan twintig boeken, waaronder The Informational City (1989) en de trilogie The Information Age: Economy, Society and Culture (1996).

Kort na aanvang van de financiële crisis van 2008 verzamelde Manuel Castells een kleine groep van internationale top intellectuelen om zich heen om dieper over de crisis na te denken: Denktank in Lissabon => Deze link moet nog worden nagekeken / geupdate, maar zie Documentaires en opinie's 2011

Interview 8 nov. '97

Om onduidelijke redenen werd door NRC Handelsblad geen toestemming verleend tot 1 op 1 overname van de inhoud van het artikel zoals dat op 8 november 1997 in het zaterdags bijvoegsel verscheen onder de titel: We hebben een machine gemaakt die door niemand beheerst wordt Let wel: 1997 en nog steeds up to date! --- En hierbij de link naar Het bewuste interview van Manuel Castells door Warna Oosterbaan.

Linken uit 2011

Terug naar de pagina over Occupy


Term(-en) om zeker nog eens op te zoeken:

'The One-Dimensional Network Society of Manuel Castells'