Nieuwe Media

From VSN Wiki
Jump to navigation Jump to search

Sommige nieuwe media, (Alternatieve Media / (nieuws-)Kanalen), blijken zich graag te scharen achter types zoals bijvoorbeeld een Thierry Baudet, en/of zich te verzetten tegen - niet te kunnen verenigen met - de inspanningen van groepen zoals een Extinction Rebellion die zich om het klimaat bekommeren... En dat is jammer!

Jammer

Voor wat types als Baudet betreft omdat je personen zoals hij, alsook een Geert Wilders en/of Fleur Agema net zomin voor de troepen uit kunt laten lopen als een Trump. Daarvoor slaken zij, (helemaal los gezien van partijprogramma's), te vaak uitlatingen - vaak ook persoonlijk gericht - waar helemaal niemand iets mee kan. (Of je moet er voor voelen om opgehitst te worden?).
Het goede doel wordt er niet mee geholpen, is er gewoonweg niet mee gediend om maar in het wilde weg ballonnetjes op te laten.

Note tussendoor

Sommige types gaat en wil VSN Wiki er doodleuk niet uitlichten met en door een persoonlijke pagina aan hen te weiden, (nog in het rood, danwel in het blauw), en dat is welbewust. Een vlieger die bijvoorbeeld ook opgaat voor een Arnold Karstens van de omroep Ongehoord Nederland en/of een Jan Slagter van de omroep MAX. Aan sommige zaken of mensen - met al te grote / megalomane plannen of ego's - kan men nu eenmaal maar beter niet teveel aandacht schenken omwille en ten behoeve van de 'positieve en relativerende energie' die vandaag de dag toch al best ver te zoeken valt.

Jammer ook

Voor wat groepen zoals een Extinction Rebellion betreft. Omdat er in weerwil van het vals geopperde CO2 en stikstof probleem ondertussen weldegelijk een terecht door hen aangekaard probleem speelt met en rondom de manier waarop wij met de aarde omgaan... En dat wel op ludieke en bijzonder creatieve manieren door hen onder de aandacht wordt gebracht.
Wanneer je het niet als een klimaatprobleem kunt of wenst te zien, niets mis mee... maar probeer dan tenminste te onderkennen dat de manier waarop de mensheid omgaat met de aardbol niet echt is om vrolijk over naar huis te schrijven. (Sinds wij geen al te beste cultuur hebben neergezet en het daarover toch wel met elkaar eens zullen kunnen zijn).
En zie hierbij ook de pagina met reportages door Marijn Poels.

CO2 / Stikstof / Klimaat

Hieronder een video die hier misschien niet direct thuishoort, maar wel aansluit en we je zeker niet willen onthouden omdat deze te denken mag geven.
Wat is erger, C19 of CO2? – Willem Engel in gesprek met Marcel Crok van Clintel naar aanleiding van het zesde IPCC-rapport, 19 aug. '21

Linken

Terug naar de Hoofdpagina